Actueel, Nieuws

Watersportopleiding ook in Amsterdam

12:11

HISWA en ROC Friese Poort hebben een nieuwe MBO-opleiding voor de watersportindustrie opgezet. De driejarige opleiding bestaat uit een combinatie van werken en leren. Bedrijven uit de watersportindustrie bieden werkplekken voor de studenten en zien de nieuwe opleiding als een investering in de toekomst.

De opleiding

De opleiding ‘Allround Medewerker Watersportindustrie’ is een MBO-opleiding op niveau 3 en duurt twee jaar. De opleiding bestaat al in Friesland en start op 1 februari 2015 ook in Amsterdam. De studenten gaan één dag per week naar school en werken de rest van de week. De schooldag is in het HISWA Nautisch Centrum Amsterdam, waar de studenten theorieles krijgen.

Allround Medewerker Watersportindustrie’In de opleiding komt onder meer het onderhouden en repareren van jachten, het installeren van onderdelen zoals motoren en het aanbrengen van verfsystemen aan bod. Studenten krijgen ook les over interieur, gereedschappen, hijswerk en verschillende materialen.

Herbert van Oord, Manager Arbeidsmarkt, Training & Opleiding bij HISWA Vereniging: “Jongeren met voldoende vooropleiding en medewerkers uit de sector die zich willen bijscholen zijn welkom. De opleiding is uitstekend te combineren met een baan in de watersport.”

Leerbedrijven

Voor het praktijkgedeelte moeten leerlingen een leerplaats hebben bij een watersportbedrijf. Momenteel zijn er al 35 enthousiaste watersportbedrijven die een leerplaats beschikbaar hebben. Leerlingen mogen ook zelf een bedrijf regelen.

Arjen Conijn, directeur van Contest Yachts: “Het is belangrijk dat er een dergelijke opleiding in Amsterdam komt. Voor veel leerlingen is Friesland te ver weg. Daarnaast willen wij graag investeren in de toekomst van de watersportindustrie door leerling-medewerkers een leerplaats aan te bieden.”

Meer informatie over de opleiding kunt u vinden op www.hiswa.nl/mbo-opleiding

 

Foto: ROC Friese Poort

Last modified: 29 december 2014
Sluiten