Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Vooruitblik 29e Magic Marine Easter Regatta

12:01

Magic Marine Easter Regatta

Meer dan 200 deelnemers uit elf verschillende landen verschijnen volgende week aan de start van de 29e editie van de Magic Marine Easter Regatta. Alleen de beste jonge Optimistenzeilers van dit moment mogen meedoen. WV Braassemermeer organiseert deze regatta samen met de Optimist Club Nederland (OCN). Ook voor de Nederlandse ploeg is dit een goed meetpunt aan het begin van het seizoen. De regatta is van 18 tot en met 21 april op het Braassemermeer.

Selecties

Aan het evenement doen alleen de beste zeilers van de deelnemende landen mee. Ieder land selecteert haar eigen zeilers, veelal door de eindstand van 2013. Voor Nederland betekent dit dat alleen zeilers mee mogen doen die in de top 85 staan.

11 Nationaliteiten

Ook dit jaar komen de deelnemers weer vanuit alle hoeken richting Roelofarendsveen om het evenement mee te maken. Dit jaar komen de deelnemers uit Estland, Malta, Finland, België, Groot-Brittannië, Duitsland, Verenigde Staten, Noorwegen, Zweden, Ierland en natuurlijk Nederland.  Na Nederland (58) zijn de Engelsen met de grootste delegatie met maar liefst 40 Optimist-zeilers.

Programma

De Amerikaanse ploeg arriveerde vorig weekend voor de eerste trainingen op locatie. Om zo goed mogelijk aan de start te verschijnen, zijn er ook afgelopen weekend nog trainingen georganiseerd op het Braassemermeer.

Donderdagavond start de inschrijving en vrijdag aan het begin van de middag klinkt het eerste startsignaal. De wedstrijden van vrijdag en zaterdag tellen als kwalificatie, waarna de vloot wordt opgesplitst in een gouden, zilveren en bronzen vloot om van daaruit te strijden om de titel. Maandagmiddag zal de winnaar van 2014 vereeuwigd worden op de trofee, een gigantisch paasei.

Vanaf het clubhuis van WV Braassemermeer, dat uitzicht biedt op het wedstrijdwater, kunnen toeschouwers de wedstrijden aanschouwen.

Engeland vs. Nederland

Vorig jaar presteerden de zeilers uit Groot-Brittannië het beste over de gehele linie, maar kleurde het podium toch oranje. Stijn Paardekooper wist op het thuiswater goud te winnen.

 

Last modified: 16 april 2014
Sluiten