Actueel, Nieuws

Voorbeschouwing jubileumeditie Boot Holland

16:19

Komende vrijdag start de 25e editie van Boot Holland. De beurs heeft alle vijf hallen van het WTC Expo in Leeuwarden gevuld met nautische producten en diensten. Speciaal voor de jubileumeditie zijn er ook twee skûtsjes van 20 meter op het beursterrein te aanschouwen. De beurs gaat vrijdag 6 februari van start en duurt tot en met woensdag 11 februari.

Groot aanbod

Boot Holland 2015 verwelkomt in totaal 260 exposanten op een beursvlakte van 40.000 m2. Ten opzichte van 2014 zijn dit er 15 minder, maar het aanbod is er niet minder om. Voor (zeil)boten, waterkaarten, stoffering, navigatie tot aan een complete refit kunt u op de beurs terecht.

Boot Holland 2014Beursmanager Pieter Fokkema: “We zien dat bedrijven er steeds vaker voor kiezen hun wereldprimeur op Boot Holland voor het eerst aan het grote publiek te tonen. Dat is een ontzettend groot compliment voor deze bedrijven die hiermee aangeven in de beurs en in ons als organisatie te geloven.”

De Nederlandse botenbeurs krijgt volgens Fokkema steeds meer internationale aandacht: “Veel aandacht in en van de Duitse media heeft ertoe geleid dat ook steeds meer Duitsers Boot Holland bezoeken. Omdat ongeveer een derde van het totale aantal online een kaartje koopt, hebben we de geografische herkomst van de bezoekers steeds beter in beeld. Steeds meer Belgen en Duitsers, maar ook mensen uit Zwitserland, Luxemburg en Engeland. Bootjes kijken en alles aanbieden wat er op en aan kan, samen met diensten die direct met de watersport te maken hebben. Dat blijft het uitgangspunt van Boot Holland.”

Veel aandacht voor klassieke schepen

Het paviljoen met klassieke schepen is twee keer zo groot als vorig jaar. Op het paviljoen zijn het SKS skûtsje It Doarp Huzum en het IFKS skûtsje de Sinnekening te bezichtigen voor bezoekers. Naast de skutsjes herbergt het paviljoen nog een 12,25 meter lange Lemsteraak, type Visserman en twaalf andere klassieke boten. Voor accessoires, boeken, documentatie en bouwtekeningen tot aan jachtmakelaardijen van klassieke schepen en andere verscheidende ambachten en expertises kunt u terecht in de Friezenhal.

Dephia presenteert nieuwe zeilboten

De door Andrzej Skrzat ontworpen Delphia 34 is begin 2014 als concept gepresenteerd op Boot Düsseldorf. Aldaar kon het publiek haar of zijn bevindingen en wensen doorgeven. Dit heeft geleid tot de definitieve Delphia 34. Een stijlvolle boot met kwalitatief en modern interieur.

De kleinere Delphia 16 is ontworpen voor de actieve opleiding van de beginnende zeiler, jong en oud. De boot voldoet aan de veilgheids eisen in de categorie sport jachten en opleiding. Initiatiefnemer van de Delphia 16 Karol Jablonski: “De Delphia 16 is in staat om startende zeilers te leren controle te nemen en om basis-vaardigheden te leren. Mobiliteit, gewichtsverdeling en trim spelen hierbij een grote rol.”

 

Impressie Boot Holland 2014

http://youtu.be/UDjfcnTtn_4

Last modified: 4 februari 2015
Sluiten