Nieuws

Volvo Ocean Race pit stop in Marstrand, Zweden

Het beroemde zeil en recreatie-eiland Marstrand, aan de Zweedse westkust bij Goteborg, wordt van 10 tot 14 juni 2009 de locatie voor de vierdaagse pit stop in de Volvo Ocean Race 2008-2009. Afgelopen week is hiervoor een akkoord getekend met de raceorganisatie.

10:14

Race CEO Knut Frostad ziet Marstrand als de ideale locatie voor de enige pit-stop gedurende de race: “Het is fantastisch voor de race. Ik heb regelmatig bij Marstrand gezeild en weet hoeveel de zeilers de faciliteiten op het eiland waarderen.”

Na de stop zeilen ze door langs de Zweedse kust voor een stop in Stockholm. Bij de haven van de Zweedse hoofdstad zal een race worden gehouden.

Match Cup Sweden
De westkust van Zweden is een van de meest spectaculaire zeilgebieden. Het eiland Marstrand is bekend door de Match Cup Sweden dat jaarlijks vele topzeilers naar het eiland brengt.

Finish
De grootste offshore oceaan race zal finishen in St. Petersburg op 28 juni. De zeilers hebben er dan een afstand van 37,000 mijl rond de wereld opzitten inclusief Azië, het land dat dit jaar voor het eerst in de route is opgenomen.

Foto: Cila67

Last modified: 17 juni 2008
Sluiten