Nieuws

Volvo Ocean Race maakt knieval voor piraten

Knut Frostad, de Noorse racedirecteur van de Volvo Ocean Race, maakte gisteren bekend dat de wedstrijd een andere route zal volgen dan aangekondigd. De dreiging van piraterij in de noordoostelijke hoek van de Indische Oceaan is te groot om te negeren.

11:25

19 augustus 2011

“Het was een moeilijke beslissing”, licht Frostad het nieuws toe. “We hebben uitgebreid met inlichtingendiensten overlegd en hun advies was eenduidig: neem het risico niet. We hebben een oplossing gevonden om toch nog Abu Dhabi aan te doen en daar een in-port race af te werken.”

De vloot zal tijdens de tweede etappe vanuit Kaapstad naar een veilige, nog onbekend haven racen, vanwaar de boten als deklast naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten zullen worden vervoerd. De derde etappe, die naar het Chinese Sanya, wordt op een vergelijkbare manier met een extra tussenstop ingekort. Het wal- en zeilprogramma dat van 30 december tot 14 januari in Abu Dhabi gepland staat, kunnen gewoon doorgang hebben.

Het is voor het eerst dat de Volvo Ocean Race het Midden-Oosten aandoet. Het toeristenbureau van Abu Dhabi heeft flink geïnvesteerd in de race rond de wereld. Zo sponsort het de aan de race deelnemende ploeg van schipper Ian Walker, is het een ‘official partner’ van het evenement en heeft de stad een compleet racedorp aangelegd.

(ES)

Last modified: 19 augustus 2011
Sluiten