Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Volvo Ocean Race terug naar Sanya

09:22

Volvo Ocean Race keert terug in Sanya
Volvo Ocean Race keert terug in Sanya

Volvo Ocean Race keert terug in Sanya

De Volvo Ocean Race keert in 2014-15 terug naar Sanya’s bruisende Serenity Marina. Deze Chinese vakantiebestemming maakt daarmee opnieuw deel uit van de route, nadat ze grote indruk maakte met haar debuut in 2011-12. Deze aankondiging houdt in dat de Race voor de derde achtereenvolgende keer China bezoekt.

Sanya, hoofdstad van toerisme in de provincie Hainan met het hele jaar door zonneschijn, wordt de vierde van tien gasthavens langs de route. Net als in de elfde editie in 2011-12 ligt de stopover tussen Abu Dhabi en Auckland.

Haar intrede als gasthaven in 2011-12 was opvallend met honderdduizenden bezoekers die in de tropische condities van het eiland de eerste smaak van de Race mee kregen.

‘In veel opzichten bleek Sanya het best bewaarde geheim in de zeilsport te zijn’, aldus Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad. ‘De eersteklas faciliteiten, de perfecte zeilcondities, de warmte van de mensen droegen bij tot deze eye-opener en uiterst succesvolle stopover. Ik kijk uit naar een nog betere ervaring in 2014-15.’

In 2008-09 stopte de Race in Qingdao en drie jaar later in Sanya. Frostad: ‘Met twee succesvolle stops in China achter ons, is het moeilijk om een route zonder dit Aziatische land voor te stellen. China is heel belangrijk voor iedereen die bij dit evenement is betrokken. In de laatste editie kregen we een uitzonderlijk welkom door Sanya in de laatste editie met een unieke stopover. Het doet me deugd om te weten dat we terugkomen en dus op die ervaring voort kunnen bouwen.’

Qingdao is de negende gasthaven die voor de route van de Volvo Ocean Race 2014-15 is aangekondigd.

De twaalfde editie van dit evenement dat sinds 1973 bestaat, brengt de teams van de thuisbasis in Alicante, Spanje naar Recife langs de noordoostelijke kust van Brazilië. Vanaf daar zetten de boten koers richting de Zuidelijke Oceaan op weg naar Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten en langs de inmiddels bekende route naar Sanya in China, Auckland in Nieuw-Zeeland en na de ronding van Kaap Hoorn richting Itajaí in het zuiden van Brazilië. De volgende stop zal Newoport, Rhode Island zijn voorafgaand aan de trans-Atlantische oversteek naar Lissabon. De Race finisht in Göteborg, Zweden.

Foto: Volvo Ocean Race organisatie

Last modified: 14 maart 2013
Sluiten