Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

VOR wijst Host Broadcaster aan

13:19

De organisatie van de Volvo Ocean Race heeft sportproductiebedrijf Sunset + Vine aangesteld als Host Broadcaster en distributiepartner voor de editie van 2014-2015. De in Groot-Brittannië gevestigde organisatie heeft de missie om met de verbeterde mediamogelijkheden aan boord de race bij het publiek te brengen. Sunset + Vine gaat de In-Port Races en etappestarts live verslaan, evenals wereldwijd de programmering van de gehele race en het verspreiden van nieuwsbeelden.

Foto: IAN ROMAN/Volvo Ocean RaceMultimediale apparatuur

Voor de twaalfde editie van de Volvo Ocean Race beschikken alle Volvo Ocean 65-jachten over de meest geavanceerde apparatuur om aan boord te filmen, beeldmateriaal te bewerken en het te versturen via satelliet. Op het hoofdkantoor in Alicante gaat een 24-uurs wachtsysteem draaien om er zeker van te zijn dat de oceaanetappes nog beter in beeld komen dan voorgaande edities van de race.

VOR tevreden met de keuze

Meer dan tweeduizend aanmeldingen voor de Onboard Reporter posities kwamen binnen bij de organisatie. De Volvo Ocean Race organisatie is nu bezig om de kandidaten met de multimediale vaardigheden met de teams te koppelen. ‘De oceaanetappes zijn altijd het hart en de ziel geweest van de Volvo Ocean Race. Niemand is beter op zijn plaats dan Sunset + Vine om dit echte verhaal van het leven aan boord bij het wereldwijde publiek over te brengen.’  Aldus Volvo Ocean Race CEO Knut Frostad.

Sunset + Vine

Richard Simmonds, Joint Managing Director van Sunset + Vine|APP zei: ‘De Volvo Ocean Race is een van de meest extreme evenementen in de sportwereld en dit thema zal in het hart van onze verslaggeving liggen. Van live videobeelden in het midden van een Zuidelijke Oceaan-storm tot het meenemen van de kijker naar enkele van de meest afgelegen plekken op aarde, onze productie wordt gedreven door de essentie van dit evenement.’

‘Wij hebben een bewezen staat van dienst in het leveren van meeslepende verhalen en spectaculaire beelden uit de zeilsport naar een multi-platofrm mondiaal publiek. De Volvo Ocean Race 2014-15 zal baanbrekende mogelijkheden bieden om de verslaggeving van de race naar een nieuw niveau te tillen.’

Sunset + Vine leverde alom geprezen werk als de officiële TV partners van de Volvo Ocean Race in 2005-2006 en 2008-2009. Het team legde tevens de olympische zeilevenementen van Londen 2012 vast. Daarnaast produceren ze het zeilprogramma Mainsail. Ze bezitten ook de productie- en distributierechten van Sea Master Sailing, dat dit jaar haar tiende verjaardag viert.

Last modified: 15 juli 2013
Sluiten