Actueel, Nieuws

Vitters en Claasen bundelen hun krachten

11:28

De twee Nederlandse superjacht bouwers Vitters Shipyard en Claasen Shipyards bundelen hun krachten. Beide bedrijven vormen nu de nieuwe eigenaren en het management team van de werven. Met de fusie profiteren Vitters en Claasen van elkaars individuele kennis en krachten.

Vitters_Shipyard_01“Claasen Shipyards heeft een fijn team van mensen met veel vaardigheden en ervaring en we zijn blij om hen te verwelkomen als collega’s”, aldus Louis Hamming CEO van Vitters Shipyard. “De werf heeft door de jaren heen een indrukwekkende vloot gebouwd en de uitzonderlijke expertise van de Claasen ambachtslieden is volledig in lijn met de identiteit van Vitters. Bovendien zullen hun rijke kennis en ervaring van de bouw en engineering van een J-Class jacht een belangrijke aanwinst voor Vitters zijn.”

Vitters Shipyard uit Zwartsluis is een van ‘s werelds toonaangevende werven voor grote zeiljachten. Het bedrijf uit Zwartsluis bouwt jachten vanaf 30 meter lengte. De inventieve oplossingen en het vakmanschap van medewerkers maken dat zij al 25 jaar succesvol jachten op maat maken. De Engelse bouwer Green Marine is onderdeel van de samenwerking met Vitters en Claasen. Green Marine is expert in het bouwen van rompen van grote zeiljachten, waaronder de Volvo Ocean 65. De fusie moet de Nederlandse jachtbouwers een nog sterkere internationale positie opleveren.

 

Last modified: 28 januari 2016
Sluiten