Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

VETUS opnieuw genomineerd voor de DAME Design Award

14:32

De VETUS is voor de vijfde keer genomineerd voor de jaarlijkse verkiezing van meest innovatieve producten in de maritieme industrie. Dit jaar is de NSFCAN geurfilter genomineerd voor deze DAME Design Award. De geurfilter onderscheidt zich door het gebruik van vochtabsorberende gelkorrels.

Afbeelding NSFCANEerdere geurfilters functioneren niet optimaal doordat het vocht uit de lucht de geurabsorptie van het filter tegenwerkt. Dit blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse botenblad Practical Sailor. Het gebruik van de vochtabsorberende korrels in de NSFCAN filter gaat dit probleem tegen. De korrels versterken de werking van het actieve koolstof, doordat zij het vocht absorberen. Een bijkomend voordeel is dat bij gebruik in de brandstofventilatieleiding, de vocht onttrekkende functie de groei van de bacteriegroei in de tank kan reduceren.

De DAME Design Award

Ieder jaar zijn er tussen de 100 en 150 producten aangemeld voor de Award. Ieder jaar is ongeveer een derde van de inzendingen ook daadwerkelijk genomineerd. De uitreiking van de Award is op 19 november tijdens de Marine Equipment Trade show (METS), de grootste wereldwijde beurs van de maritieme pleziervaartindustrie.

Last modified: 12 november 2013
Sluiten