Actueel, Nieuws

Veiligheidstraining voor kinderen

07:53

Op zaterdag 24 oktober leren kinderen tot en met 13 jaar op spelenderwijs hoe zij voor zichzelf kunnen zorgen op en in het water. In de veilige omgeving van het zwembad leren zij wat te doen bij omslaan en wordt hun zwemvaardigheid getest door middel van leerzame oefeningen.

Onder toeziend oog van meerdere instructeurs leren kinderen hoe lastig het is om een zeilboot als de Optimist überhaupt om te laten slaan. Maar als ze omslaan, leren ze dat ze met een gerust hart kunnen ademhalen terwijl de boot of het zeil over hen heen ligt. De zwembadtraining is een aanvulling op de Optimist on Tour waar zo’n 15.000 kinderen dit jaar in aanraking zijn gekomen met de watersport.

Veiligheid vergroten

Met de veiligheidstraining in het zwembad willen het Watersportverbond en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) de veiligheid op het water vergroten. “Door kinderen bepaalde oefeningen in het zwembad te laten uitvoeren, leren ze hen dat ze niet bang hoeven te zijn”, aldus hoofdinstructrice Ilse Köpping. “In een clinic van zo’n 1,5 uur maken we heel veel lol met elkaar. Na afloop van de training kunnen kinderen met een simpele beweging zelfstandig een omgeslagen Optimist overeind krijgen. Daarnaast doorlopen de kinderen met instructeurs van de KNZB een leuk parcours met zwemoefeningen”.

De zwemtraining is in zwembad Het Veenweidebad – Mijdrecht, Ontspanningsweg 1. Meer informatie over de zwembadtrainingen is te vinden op www.watersportverbond.nl/zwembad

 

Last modified: 15 oktober 2015
Sluiten