Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Veertig jaar Cadet op de Kaag

10:56

Tasmanië_2013_CMYK2Veertig jaar geleden lanceerde Lies Eichhorn de Cadet op de Kaag. Een jeugdklasse waaruit veel internationale wedstrijdzeilers zijn voortgekomen. Een van hen is de Olympisch 470 zeiler Sven Coster, hij geeft dit weekend op de Kaag een clinic voor alle deelnemers aan de Easter Regatta.

De Cadet
De door de International Sailing Federation (ISAF) erkende zeilwedstrijdklasse is een complete tweemans jeugdzeilboot en richt zich op 7 tot 17 jarigen. Voor veel kinderen blijkt zeilen met z’n tweetjes een stuk leuker dan alleen. Bovendien leiden de stuurmannen en stuurvrouwen hun bemanningen op. Verder is dit boottype heel geschikt voor kleine plassen zoals de Kaag, maar ook voor het grote water.

De lage instapdrempel, de mogelijkheid om vrij voordelig een boot aan te schaffen, het internationale wedstrijdveld en de zeer enthousiaste squadrons in heel Nederland maken dat de klasse springlevend is. In de afgelopen ijskoude weken kwamen er veertig nieuwe kinderen meezeilen tijdens de opstapdagen. Zij kunnen tijdens het komende Paasevenement de Cadet nog beter ervaren door de clinic van Sven Coster.

 

Last modified: 26 maart 2013
Sluiten