Nieuws

Veel schade tijdens Goofies Race

Tijdens de Goofies Race afgelopen zaterdag haalde slechts iets meer dan de helft van de 27 gestarte boten de finish.

14:04

Zoals elke eerste zaterdag van de maanden oktober tot en met april, werd afgelopen zaterdag 5 februari de Goofies Race op de Oosterschelde gevaren. De windvoorspellingen gaven windkracht zes tot zeven aan. Dit was terug te zien in het aantal boten dat de finish haalde.

Een aantal van de boten die al snel met schade koers richting de haven zetten, had last van schade aan de zeilen of een gewond bemanningslid. Anderen hadden genoeg golven en windvlagen gezien en wilden verdere schade voorkomen.

De bemanning van Touch, waarvan een groot deel van het roer afbrak, kreeg het anker niet op tijd uit. Daardoor werd de mast door de stroming tegen de Zeelandbrug gedrukt. Twee bemanningsleden sprongen op de pijler in een poging de boot af te houden, maar dit lukte niet.

De boot kwam aan de andere kant van de brug terecht en voer op de motor en een klein stukje overgebleven roer terug. De twee bemanningsleden die achterbleven op de pijler zijn na driekwartier door een reddingsboot gered. Uiteindelijk haalden vijftien deelnemende jachten de finish.

(Zita Divendal)

Last modified: 8 februari 2011
Sluiten