Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Veel belangstelling voor kortere Zeilrace & Rally

13:32

Route-zeilarce-rallyDe informatiebijeenkomst die de Stichting Zeilrace & Rally dit jaar organiseerde bij Vrolijk Watersport in Scheveningen, trok ruim zestig geïnteresseerde zeilers. De stichting organiseert het evenement voor de 12e keer. “We hebben de afgelopen jaren met wisselend succes de race en rally georganiseerd. Vaak had het succes te maken met de afstand. Hoe korte de afstand, des te meer deelnemers. Daarom zeilen we dit jaar naar het prachtige vestingstadje Saint Malo”, aldus bestuurslid Wytse Bouma.

Whitbread versus America’s Cup
De organisatie verwacht in ieder geval meer deelnemers dan de 21 jachten die in 2013 meededen met de race naar Cork, Ierland. Bouma, “Het is een iets makkelijkere, maar vooral kortere route, alhoewel de race wel de vuurtoren op Eddy Stone Rock net onder de Engelse kust moet ronden, waardoor hun route bijna anderhalf keer zo lang is als de route van de rally.” Onder de geïnteresseerden waren onder andere de eigenaren van de oude America’s Cup 12 meter klasse Magic. Ook Flyer, het oude Whitbread Round the World Race-schip van Conny van Rietschoten, zeilt mee.

Duurzaamheidsprijseddy stone rock foto
De Zeilrace & Rally heeft dit jaar meerdere sponsoren aangetrokken. Als vanouds stelt Vrolijk Watersport een tegoedbon beschikbaar voor deelnemers; dit jaar met een waarde van 100 euro. Ook Marcel Schuttelaar, voorzitter van de Scheveningse Jachtclub en tevens deelnemer, sponsort met zijn communicatieadviesbureau Schuttelaar en Partners – voor communicatieadvies op het gebied van innovaties in voeding, gezondheid en duurzaamheid. De deelnemers worden uitgedaagd om een column te schrijven over Zeilen en Duurzaamheid. De winnende column wordt geplaatst in het septembernummer van Zeilen. De auteur wint een duurzaam diner voor twee.

Voor meer info & inschrijven: www.zeilrace-rally.nl

Sponsoren
Van Vuuren, Aqua Planning , Zeezeilschool Sceveningen, Stentec Navigation, True Heading, Schuttelaar en Partners, Hagoort Zeilen, Van Vliet Zeilen, Gemeente Den Haag

Last modified: 18 februari 2015
Sluiten