Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Van Rijsselberge aan de leiding in Santander

10:10

Volgend jaar om deze tijd is het vierjaarlijkse ISAF Wereldkampioenschap 2014 in het Noord-Spaanse Santander. De organisatie houdt op dit moment een test-event voor de zeilers om aan de specifieke omstandigheden op de locatie te wennen. Dorian van Rijsselberge gaat aan de leiding tijdens deze generale repetitie met nog een wedstrijd te gaan.

Santander 2013Delta Lloyd Kern- en Talentploeg aanwezig

Van de Delta Lloyd Kern- en talentploeg zijn windsurfers Dorian van Rijsselberge, Kiran Badloe en Lilian de Geus aanwezig. Daarnaast doen Afrodite en Anneloes van Veen mee in de 470 klasse.

Rio en Santander

Voor Dorian van Rijsselberge en coach Aaron McIntosh is het een manier om hun route naar Rio 2016 in meer detail in te vullen. Na het test-event in Santander besluiten zij of Van Rijsselberge zich meer en intensiever moet richten op Santander of dat de focus op Rio blijft. Talentploeg surfer Kiran Badloe valt voor dit evenement ook onder de hoede van kernploeg coach Aaron Mcintosh. Badloe staat op de tiende plaats van in totaal 29 deelnemers.

Lilian de Geus zelfstandig naar Santander

In afwachting van de evaluatie, na het behalen van haar A-status, is windsurfer Lilian de Geus zelfstandig afgereisd naar het test-event in Santander. De Geus: ‘Ik heb alles zelf geregeld en georganiseerd, maar dat doe ik wel vaker dus dat is niet heel nieuw. Ik vind het wel fijn dat er nog een aantal Nederlanders aanwezig zijn. Alleen wedstrijden varen is prima, maar vooral op het water is het fijn dat er iemand in de buurt is zodat ik gewoon kan eten en drinken. Maar Aaron, de coach van Dorian, helpt me daarbij, dus dat is heel fijn.“ De Geus staat op het moment achtste van de 23 deelnemers.

Kyranakou en Van Veen naar betere prestatie

Kyranakou en Van Veen willen op dit test-event laten zien dat ze beter kunnen dan hun prestatie op het WK van dit jaar, waar ze 13e werden. Dat lijkt te gaan lukken. Op het moment staat het 470 duo op een achtste plaats.

Belangrijk evenement

Het ISAF WK zeilen wordt één keer in de vier jaar gehouden en alleen de beste zeilers in alle Olympische klassen worden daarvoor uitgenodigd. Het is het grootste en sportief gezien het belangrijkste zeilevenement op de Olympische spelen na. Het laatste WK vond plaats in Cascais Portugal in 2007. In december 2011 wordt het ISAF WK in Perth Australië georganiseerd en in 2014 gaat het ISAF WK naar Santander aan de noordkust van Spanje.

 

Fotografie: Jesus Renedo

Last modified: 13 september 2013
Sluiten