Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Vaarseizoen Nautischfonds Kankerpatiënten geopend

13:21

Nautischfonds kankerpatiënten Nederland

Het was een typisch Hollands weertje en het plaatje werd compleet gemaakt met platbodems aan de gemeentesteiger bij hotel Fletcher. Het Nautischfonds Kankerpatiënten Nederland dat is gevestigd in Huizen heeft in het Nautisch Kwartier haar vaarseizoen geopend. De jonge stichting bestaat nog maar één jaar en toch is in 2013 aan 300 patiënten en dierbaren een vaartocht aangeboden. Met de medewerking van schippers en vele vrijwilligers is dit mogelijk gemaakt onder het motto ‘Varen voor elkaar’.

NKN schippers

Inmiddels heeft het Nautischfonds de medewerking van circa honderd schippers die schip en bemanning beschikbaar stellen voor een vaartocht. In komend vaarseizoen zet het Nautischfonds zich met name in voor privévaartochten voor patiënten die in intieme sfeer van elkaar en van het water willen genieten. De vaartochten zijn kosteloos en ook professionele schepen zijn beschikbaar voor groepsvaartochten. Zo konden de genodigden bij de opening meevaren op de platbodems van het Haventeam Huizen, Wakend Oog en Vlijt en Zegen.

Opening

Opening

De openingshandeling is verricht door mevrouw Janny Bakker, wethouder van Huizen en Rolien Philips van het Nautischfonds. Zij deden dit door een welgevulde picknickmand aan boord te brengen van de botter HZ54, waar deelnemers van Inloophuis Viore de eerste groepsvaartocht hadden.

De directrice van Viore en mevrouw Bakker lieten de aanwezigen in een toespraak weten hoe belangrijk het is om patiënten naast de noodzakelijke behandelingen en zorg, ook activiteiten in de sfeer van welzijn te bieden. Het Nautischfonds geeft daar met haar vaartochten op het Gooimeer een welkome invulling aan.

Andere evenementen

Het Nautischfonds organiseert dit vaarseizoen ook enkele NKN-ZomerVaardagen. De eerste zijn 10 mei in Kampen, 21 juni op Urk en op 20 september in Huizen. Het Nautischfonds neemt ook deel aan de Huizer Havendag. Er wordt dan met ongeveer honderdvijftig patiënten gevaren met diverse klassieke jachten. Nautischfonds zoekt nog schippers die hier aan willen deelnemen.

Ook organiseert het Nautischfonds op de Huizer Havendag een NKN-VlottenRace. De race is op zelfgemaakte vlotten van bedrijven uit de regio. Er kunnen zich nog enkele bedrijven aanmelden. Voor meer informatie en voor aanmelden als vrijwilliger of als bedrijf kunt u kijken op www.nautischfonds.nl

Last modified: 8 mei 2014
Sluiten