Nieuws

Update: Verlaten zeiljacht gevonden op IJsselmeer

Op het IJsselmeer is dinsdagmiddag een onbemand zeiljacht gevonden. De kustwacht heeft vooralsnog geen drenkeling gevonden.

19:56

Een patrouillevaartuig van de politie trof rond 15.15 een zeiljacht aan bij de IJsselmeerdijk tussen de Flevocentrale en de Ketelbrug. De zeilen waren gehesen en de motor draaide, maar er was niemand op de boot aanwezig.

 

Na de ontdekking is de kustwacht direct een zoekactie gestart met meerdere reddingsboten en helikopters, maar er werd niemand gevonden. Aan het begin van de avond werd de zoekactie gestaakt vanwege de invallende duisternis. Later op de avond is nog gezocht door een helikopter met warmtebeeldcamera.

 

Naar aanleiding van gegevens die aan boord werden gevonden kon de politie contact opnemen met familie van de opvarende. Het is zeker dat er slechts één persoon aan boord van het vaartuig was.

 

Update: De vermiste zeiler blijkt een 62-jarige man uit Kampen. Woensdag werd de zoekactie voortgezet, maar er is nog niemand gevonden.

 

De vermiste zeiler is dinsdagmorgen rond elf uur vertrokken uit Stavoren en had vermoedelijk de Roggebotsluis bij Kampen als bestemming. De hulpdiensten hebben moeite met zoeken doordat niet duidelijk waar de man ongeveer overboord geslagen is. Aan de hand van de gegevens uit de navigatieapparatuur aan boord probeert de Waterpolitie het zoekgebied te verkleinen.

 

Getuigen gezocht

Getuigenverklaringen kunnen helpen om het zoekgebied nader te bepalen, zegt de politie. Het zeilschip betreft een Bavaria 31 Cruiser, met witte romp en blauwe bies en was voorzien van een stuurwiel. Eventuele getuigen kunnen zich melden via 0343-535353.

 

Foto: ANP

(MvS)

 

Last modified: 5 november 2010
Sluiten