Actueel, Internationale wedstrijden, Nieuws

Twee boten Clipper Race nog niet van start

07:59

Op 7 oktober klinkt om 20.00 uur het startschot van de tweede etappe van de Clipper Round the World Yacht Race. Door reparatiewerkzaamheden starten slechts tien van de twaalf boten regulier. De andere twee teams beginnen naar verwachting vier dagen later aan de 4000 mijl lange etappe naar Kaapstad.

Stranding

Clipper StartLMAX Exchange komt op 30 september tijdens het aanbrengen van de boot op een zandbank terecht. De schade lijkt beperkt te zijn tot het stuurboordroer. De boot blijft drijven en de raceorganisatie  besluit om op 3 oktober de boot van de zandbank te slepen. Als de Clipper 70’s Qingdao en Clipper Telemed+ assisteren tijdens de operatie, krijgt Qingdao een lijn in de schroef. De schroef loopt vast en ook Qingdao raakt het zand. Een sleepboot kan de boot wegslepen en de schade blijft beperkt. Beide boten worden naar de haven gesleept met een beperkte schade aan de roerbladen. De raceorganisatie verwacht dat de teams op zondag 11 oktober kunnen starten.

De twee teams zeilen tegen elkaar naar Kaapstad. De verloren tijd verrekent het wedstrijdcomité met de rest van de vloot.

CLIPPER-ROUTE

Tags: Last modified: 29 januari 2019
Sluiten