Nieuws

Tunnel naar starteiland Sneek

Jaitie Dijkstra, voorzitter van de Koninklijke Watersportvereniging Sneek, weet het zeker. De tunnel die de vaste wal met het starteiland in het Sneekermeer moet gaan verbinden, komt er. ‘De tekeningen liggen al klaar.’

13:57

Eerder dit jaar lanceerde de KWS het tunnelplan dat de veerpont over het druk bevaren Prinses Margrietkanaal overbodig moet maken. Maar ook de bereikbaarheid van het starteiland het hele jaar door moet verbeteren. Het tunnelplan zou mooi aansluiten bij de opwaardering van het Kolmeersland, dat inmiddels mooie havens heeft voor honderden boten. Verder is er op het eiland een prachtig wedstrijdcentrum gekomen en een trainingsaccommodatie.

Volgens Dijkstra is het vanwege de trainingen en wekelijkse wedstrijden belangrijk dat de zeilers eenvoudig met hun boten op het starteiland kunnen komen en niet meer het Prinses Margrietkanaal moeten oversteken. Een pont om de boten op de trailers naar het eiland te brengen is geen optie. Dit kost iedere keer veel inspanning. De KWS vreest dat de zeilers naar andere trainingscentra zullen uitwijken als de tunnel er niet komt.

De aanleg van een vaste oeververbinding is voorlopig begroot op 5 miljoen euro.

Burgemeester Hayo Apotheker lijkt zijn twijfels te hebben over de haalbaarheid van het plan. ‘Ik heb er kennis van genomen,’’ zegt hij diplomatiek.

Tekst: Eric van Staten

Last modified: 15 juli 2011
Sluiten