Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Trimaran Prince de Bretagne omgeslagen

16:41

De Franse multihullzeiler Lionel Lemonchois is 800 mijl uit de kust van Rio de Janeiro, Brazilië, omgeslagen. De Fransman zette gisteren zijn EPIRB aan na het kapseizen van zijn Maxi 80 trimaran Prince de Bretagne. Lemonchois was bezig met een poging om het Mauriceienne record te verbreken, een tocht van Port-Louis in Frankrijk naar Port-Louis in Mauritius.

Veilig aan boord

Lionel Lemonchois Lemonchois was elf dagen onderweg toen zijn trimaran kapseizde. Na het in werking stellen van het noodbaken in de namiddag, had Lemonchois kort contact met zijn support team via zijn sataliettelefoon. Hij vertelde hen dat zijn multihull kapseisde en hij veilig in de middelste romp is. Lemonchois heeft lichte verwondingen aan zijn hand, maar is van plan om aan boord te blijven. Het tuig heeft hij al deels verwijderd om de boot stabiel te houden.

Een Frans team is op weg naar Brazilië om het wegslepen van de trimaran te organiseren. De operatie gaat enige tijd duren, maar Lemonchois is veilig in de romp van zijn 80 voet trimaran met voldoende voedsel en water.

 

Fotografie: Marcel Mochet

Last modified: 29 januari 2014
Sluiten