Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws, Zeilen TV

Tour de France onder zeil in Breskens

09:01

RIn de ochtend van maandag 1 juli zijn de deelnemers aan de Tour de France à la Voile aangekomen in Breskens. Daarmee is de eerste etappe van de zeilende tegenhanger van het wielerevenement een feit. Vandaag, 2 juli, werkt de vloot drie wedstrijden af op de Oosterschelde om vervolgens morgen weer te vertrekken naar Dieppe in Noord-Frankrijk. Aan land rijdt een heuse tourkaravaan met de vloot mee om op iedere locatie de zeilsport te promoten.

Wedstrijden op Westerschelde
De wedstrijden vandaag worden respectievelijk om 11.00, 12.30 en 14.00 gevaren. Tegelijkertijd is er op het Spuiplein in Breskens een 9000 vierkante meter grote tourexpositie ingericht. Daar wordt het publiek uitgenodigd gratis informatie in te zamelen over de wereld van het zeezeilen, over sportieve zaken, maar ook over scheepsontwerpen, -bouwers en toeleveranciers, kleding, modelboten enzomeer. Daar zal ook groot scherm staan waarop de wedstrijden live te volgen zijn met commentaar van zeezeiler Hans Bouscholte.

Op naar de Middellandse Zee
In de ochtend van 3 juli zwaait de vloot weer af. Een hele maand lang wordt er van plek naar plek gezeild langs de Atlantische en Mediterraanse kusten van Frankrijk. Om het land niet te hoeven verlaten wordt de gehele vloot halverwege op vrachtwagens gezet om in de Middellandse Zee te kunnen starten.  Er wordt gevaren met de Archambault M34 naar het ontwerp van Joubert-Nivelt-Mercier.

http://www.tourvoile.fr/
http://www.gemeentesluis.nl/Zeilspektakel/Breskens_in_de_ban_van_de_Tourkaravaan

Filmpje

 

 

Last modified: 11 juli 2013
Sluiten