Nieuws

Top Challenger trekt zich terug uit America’s Cup

Club Nautico di Roma heeft zich met haar zeilteam Mascalzone Latino teruggetrokken als uitdager in de 34ste America’s Cup.

09:58

Zeilteam Mascalzone Latino kondigde het teleurstellende nieuws vorige week aan in een verklaring op de website: "We hebben lang gesproken over de grootste uitdaging van deze Cup: sponsors vinden tijdens een internationale financiële crisis. We zijn de twee Italiaanse sponsors die ons hun vertrouwen gaven erg dankbaar. Helaas zijn we niet in staat gebleken om een budget te realiseren dat ons in staat stelt een competitief team te vormen."

Club Nautico di Roma registreerde zich als eerste als uitdager van de Amerikanen, direct na de winst van Oracle in de vorige America’s Cup. Het team was daarmee de ‘Challenger of Record’ en onderhandelde uit naam van alle uitdagers met de houder van de Cup, de Golden Gate Yacht Club of San Francisco. Het is uniek binnen de Cup-geschiedenis dat de Challenger of Record zich terugtrekt.

Club Nautico behoudt nog het recht een ander team te sturen. Doen zij dit niet, dan zal de rol van Challenger of Record toekomen aan de Royal Swedish Yacht Club (Team Artemis) of het Royal New Zealand Yacht Squadron (Emirates Team New Zealand).

Foto: Gilles Martin-Raget/BMW Oracle Racing
(ML)

Last modified: 20 mei 2011
Sluiten