Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Team Sika/Kesbeke pakt de titel bij EK Melges 24

16:45

In vijf wedstrijddagen op het water van Medemblik, zijn de plekken verdeeld. Woensdag was de overall titel al bepaald, Blu Moon uit Zwitserland neemt de trofee mee naar huis. In de Corinthian (amateur) klasse, kon de titel op de laatste dag nog naar twee teams gaan: de favoriet Lenny uit Estland en Team Sika/Kesbeke uit Nederland. Het is het Nederlandse team die een kleine voorsprong heeft. De laatste dag staat echter in het teken van windstilte, waardoor de laatste wedstrijd niet meer verzeilt wordt waardoor het klassement ongewijzigd blijft: de Corinthian Trophy van de Magic Marine Melges 24 European Championship 2013 blijft in Nederland!

Magic Marine Melges 24 European Championship 2013Bart Snel

Het team van Ronald Veraar, Eelco Blok, Bart Snel en Pim Mommersteeg verslaat hiermee de tweevoudig Olympisch kampioen Tonu Toniste. Bart Snel vertelt helemaal enthousiast: “Toen we woensdag op het water kwamen, hadden we nog helemaal niet door dat we hem voorbij waren! De uitslag van de laatste race stond toen nog niet op het bord. Toen we een tijdje later weer bij het bord kwamen, zagen we pas dat hij een 17e plek gevaren had en wij daarmee een kleine voorsprong namen’.

Weinig wind op de laatste dag

De laatste dag is zenuwslopend. Was er in het begin van de week nog harde wind, de laatste dag is de voorspelling 1-8 knopen. Het comité van Hollandia probeert nog wel te starten, maar het is echt te weinig en daardoor blijft de stand ongewijzigd en kan de Lenny uit Estland het Nederlandse team niet meer van de troon stoten.

Een week lang was het ISC in Medemblik het terrein van deze professionele klasse. Het terrein staat nog een keer vol. De laatste hapjes en drankjes gaan rond en natuurlijk worden de 65 medailles, 13 trofeeën en 2 wisselbokalen uitgereikt aan de terechte winnaars. De internationale klasse spreekt uit graag terug te willen komen in Medemblik.

Magic Marine Melges 24 European Championship 2013Volledige uitslagen, foto’s en filmpjes: www.melges24europeans13.com. U kunt de Nederlandse klasse ook volgen via de website en op facebook

 

 

 

 

 

Fotografie: Pierrick Contin

Last modified: 23 augustus 2013
Sluiten