Actueel, Nieuws, The Ocean Race, Zeilen nieuws

Team SCA op terugreis naar Lanzarote

10:12

Het Volvo Ocean Race vrouwenteam heeft weer koers gezet naar haar thuisbasis op Lanzarote. Na een succesvolle trainingsreis naar het Amerikaanse Newport, steekt het team de Atlantische oceaan wederom over, maar nu in de andere richting.

Drukke week

Team SCA in Newport, VSHet team is na de eerste oversteek een week in Newport gebleven. “In de afgelopen week hebben we aan de boot gewerkt, een paar kleine reparaties uitgevoerd en we verlangen weer naar het ritme aan boord! Het is een vrij drukke tussenstop in Newport geweest en we lijken te zijn geslaagd om veel dingen in weinig tijd te doen. Inclusief een bezoek aan een lokale basisschool en een satelliet-media-tour met omroepen en radiostations in de VS. Het is geweldig om hier te zijn geweest en we kijken er erg naar uit om volgend jaar terug te komen voor de race zelf”, aldus bemanningslid Sally Barkow.

Tevredenheid

Team SCA Coach Brad Jackson: “De bemanning heeft een productieve zeiltocht achter de rug. Het was zeer bevredigend, zowel voor hen als voor ons, om te zien al het harde werk van de afgelopen anderhalf jaar samenkomt tot een goed resultaat. Het terugzeilen zal moeilijker zijn, aangezien de weersomstandigheden iets zwaarder zijn en het een stuk kouder is. Het zal waarschijnlijk ook een dag langer duren.” Volgens de regels van de race mogen volledige vrouwelijke teams met elf bemanningsleden varen. Team SCA heeft de selectie gemaakt op de zeilsters die op het moment de oversteek maken. Onder hen de Nederlandse zeilster Carolijn Brouwer, als stuurvrouw en trimmer.

Last modified: 21 mei 2014
Sluiten