Actueel, Nieuws

Laatste serie Team Heiner Spring Match Race

10:19

De laatste stage van de Team Heiner Spring Match Race is gezeild. Deze vierde race in de rij bestond uit één dag. Het was een Nederlands onderonsje met in totaal zes teams, waaronder een flink aantal bekenden en ook een geheel nieuw team.

Boothandeling is doorslaggevend

De wind zorgde voor een interessante matchracedag. Met gemiddeld 15 tot 16 knopen wind uit westelijke richting moesten de teams flink aanpoten op het water. Zeker zeilen onder spinnaker en zetten van de spinnakerboom was voor sommige teams een flinke uitdaging. Daarmee vormde de boothandeling de doorslaggevende factor. Wie dat goed onder de knie had, had een flinke voorsprong in de wedstrijden.

Pre-starts veelal bepalend

Team Gert van der HeijdenDe meeste wedstrijden zijn al tijdens de pre-starts bepaald. Het team dat met voorsprong uit de pre-start komt, weet deze voorsprong veelal te behouden in de rest van de wedstrijd. De umpires hebben echter vrij weinig penalty’s uitgedeeld, want er is over het algemeen netjes gevaren.

De Round Robin met 15 matches is mooi volgens schema afgewerkt. Daarna volgden de kleine finale en de grote finale volgens best of three. De teams van Frans Hin en Dirk Jan Korpershoek strijden in de kleine finale om de derde en vierde plaats. Het gaat in de eerste twee wedstrijden mooi gelijk op, maar in de derde wedstrijd wint Frans Hin met voorsprong, waarmee het 2-1 is geworden.

De grote finale gaat tussen het team van Gert van der Heijden en het Valk Welding Matchrace Team onder leiding van Sander Chu. In de eerste wedstrijd verliest Van der Heijden de pre-start. Hij krijgt een penalty doordat hij Chu weinig ruimte geeft, daarmee verliest Van der Heijden de eerste wedstrijd. De tweede wedstrijd schrijft Van der Heijden op zijn naam. In de laatste beslissende wedstrijd gaat het er spannend aan toe. Uiteindelijk komt Van der Heijden als eerste over de finishlijn en kan zich daarmee winnaar noemen van de laatste stage van de Team Heiner Spring Match Race serie 2014.

Einduitslag

1. Team Gert van der Heijden
2. Team Valk Welding Matchrace Team
3. Team Frans Hin
4. Team Dirk Jan Korpershoek
5. She Sails
6. Team Henrik Hellman

Last modified: 16 april 2014
Sluiten