Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Sven Coster vijfde op NK ijszeilen

10:15

Het is 470-zeiler Sven Coster afgelopen weekeinde  niet gelukt om ijszeilkampioen van Nederland te worden in de DN-klasse. Jan Heida uit Sneek mocht het goud op zijn naam schrijven.

NK IJszeilen - foto Yvonne Ransijn/ FotoBank Noord-Holland

NK IJszeilen - foto Yvonne Ransijn/ FotoBank Noord-Holland

Het is 470-zeiler Sven Coster afgelopen weekeinde  niet gelukt om ijszeilkampioen van Nederland te worden in de DN-klasse. Jan Heida uit Sneek mocht het goud op zijn naam schrijven.

Na twee races op zaterdag waar hij respectievelijk als eerste en derde eindigde leidde Sven het klassement. Op de tweede dag van de titelstrijd op het Friese Tjeukemeer ging het iets minder met de Amsterdammer. Hij werd uiteindelijk vijfde. “Een prima resultaat’’, aldus de olympiër.

De overwinning ging naar Jan Heida. Aan het kampioenschap deden een veertigtal zeilers mee. Naast Sven Coster zeilde ook zijn broer Kalle mee. In de B-groep startte Gert-Jan Poortman, die als bemanningslid van de Delta Lloyd Volvo Ocean Racer de wereld rond zeilde.

NK IJszeilen - foto Yvonne Ransijn/ FotoBank Noord-Holland

“Ik heb voor dit kampioenschap een DN-er geleend en drie uur geoefend. IJszeilen doe je niet zomaar. Het is lastig maar wel prachtig om te doen.”

(EvS)

Tags: Last modified: 17 februari 2012
Sluiten