Nieuws

Superjacht Vitters succesvol in Caraïben

13:16

Marie 8D5H5924 Claire Matches

Marie, een 55 meter lang zeiljacht dat in 2010 is gebouwd door Vitters Shipyard in Zwartsluis, heeft de St. Barths Bucket Regatta gewonnen. Deze belangrijke zeilrace voor superjachten groter dan 30 meter, vond afgelopen weekend plaats rond het eiland Sint Barthélemy.

In een deelnemersveld van maar liefst 38 jachten, de crème-de-la-crème van de superjachten, zeilde de deelnemende schepen verschillende routes rondom het eiland.
Vitters Shipyard is al jaren een van de hoofdsponsors van dit evenement. Directeur Louis Hamming was lid van de Marie bemanning. “Deze regatta is een fantastisch evenement voor de superjachten om zeer sportief en competitief te zeilen. Die passie voor het zeilen, daar doen we het toch voor! Aan boord is het ondanks alle hydrauliek hard werken hoor. Voor ons als werf is het zeer nuttig om deel uit te maken van de bemanning tijdens zo’n wedstrijd – we doen er veel ervaring op met de technische vernuftigheden die we eerder hebben uitgedacht en ingebouwd aan boord.”

Naast winnares Marie deden meer boten uit de Vitters stal mee. Waaronder de nieuwkomers Ganesha (46 meter) en de 33-meter lange Inouï en ook Lady B (42 meter uit 2010) en Adèle (55 meter uit 2005).

Aanbouw

Vitters Shipyard heeft momenteel een 46 meter jacht in aanbouw dat is ontworpen door German Frèrs. Het casco is bijna klaar en daarna zal begonnen worden met afbouwen. Ook heeft Vitters een 85 meter zeiljacht in aanbouw bij een werf in Alblasserdam. Dit jacht wordt op een andere locatie gebouwd vanwege de maximale sluisbreedtes van de waterwegen van Zwartsluis naar zee. In mei begint het Vitters team aan een derde project op de werf in Zwartsluis. Louis Hamming: “Afgelopen jaar hebben we twee jachten te water gelaten. De drie projecten zie we nu hebben lopen zullen allemaal worden opgeleverd in 2015, het 25-jarig jubileumjaar van onze werf.”

Foto Vitters Shipyard: Claire Matches

Tags: Last modified: 23 april 2021
Sluiten