Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Succesvolle veiling zeilend vrachtschip Nordlys

11:58

IMG_3231Bij de partenveiling georganiseerd door Fair Transport Shipping werd dit weekend het eerste aandeel in het nieuwe zeilende vrachtschip Nordlys geveild voor tweeduizend euro. Dat is ruim het dubbele van wat het eerste aandeel van sv Tres Hombres destijds opbracht. De overige aandelen in Nordlys worden voor duizend euro per stuk aangeboden.

Restauratiekosten

Mede met de verkochte aandelen wordt de in 1873 gebouwde kits dit jaar grondig opgeknapt op de museumwerf Willemsoord in Den Helder. Daarmee is een bedrag van driehonderdduizend euro gemoeid. Na de restauratie wordt Nordlys ingezet op handelsroutes tussen Portugal en Noorwegen. Door de geringe afstanden kan er frequent worden gevaren met veel verschillende ladingen toegespitst op biologische delicatessen en dranken. De rederij heeft daarvoor al afspraken met producenten en distributeurs in Noorwegen, Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland. De verwachting is dat Nordlys deze route tot drie keer per jaar kan afleggen.

Groeikansen

Het verdienmodel van Nordlys is voor ruim tweederde gebaseerd op de inkomsten van de vracht en éénderde wordt verzorgd door betalende trainees. “We zien een sterke groei in  de markt voor biologische en lokale producten. Door deze lokale producten duurzaam te transporteren voor consumptie door consumenten elders, creëren we een basis voor de uitbreiding van deze trend”, aldus Jorne Langelaan van Fair Transport Shipping.

Geïnteresseerden in deelname aan de rederij kunnen contact opnemen met Fairtransport Shipping BV.
Willemsoord 73
1781 AS Den Helder
tel: 0223683 516
info@fairtransport.nl

Last modified: 26 februari 2014
Sluiten