Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Strijd om het Paasei op Braassemermeer

18:35

Easter Regatta

Easter RegattaNa de eerste dagen van de Magic Marine Eastern Regatta liet Fettje Osinga, tijdens het evenement verantwoordelijk voor de pr, weten: “Dit weekend zit het clubhuis van WV Braassemermeer weer vol! Meer dan 260 optimisten uit 13 landen strijden om vereeuwiging op het Paasei van deze wedstrijd.Easter RegattaOp het Braassemermeer proberen 260 jeugdige zeilers uit dertien landen een plekje te veroveren op het Paasei tijdens de Magic Marine Easter Regatta. Van Fettje Osinga ontvingen we een korte impressie van de eerste dagen plus een aantal foto’s.

Op dit moment schijnt de zon, maar is er nog geen wind te bekennen! Vrijdag startte het evenement en werden er twee wedstrijden gevaren. Ook de top drie van vorig jaar is weer van de partij: kunnen ze stand houden? De Nederlandse zeilers bezetten vorig jaar het podium: Bart Lambriex, Scipio Houtman en Stijn Paardekooper.

Na dag 1 is het wederom Bart die aan kop gaat, op de voet gevolgd door Stijn. Hij gaf aan goed gevaren te hebben en zijn uiterste best gaat doen om nog meer eentjes te varen! De top drie van het klassement na dag 1: Bart Lambriex (NED) Stijn Paardekooper (NED) en Ronan Cournane (IRL).

Bewolkt
Zo zonnig als het is op vrijdag, zo bewolkt is het op de zaterdag. Het is koud buiten, dus mutsen en sjaals komen uit de tas. De wind is wisselend en de baan moet af en toe volledig omgedraaid worden. Een moeilijke dag voor de zeilers: wie trekt er aan het langste eind? Uiteindelijk is het Philip Meijer (NED) die de eerste plaats overneemt, gevolgd door Bart Lambriex (NED) en Arran Holman (GBR).

’ s Avonds is er een verrassing voor de deelnemers: Jeske Kisters en Afrodite Kyranakou, huidige kampioenen van de 470 Youth Worlds komen een presentatie geven. Onder luid gejuich komen ze de zaal in! Een aantal jaren geleden zaten ze zelf nog in de optimist, dus ze weten er alles van! Ook de huidige optimist zeilers komen straks voor dezelfde keuzes te staan: welke boot kiezen ze hierna? Wordt het een eenmansboot of een tweemansboot en hoe combineer je het met de studie?

Zeilhelden
Afgesloten wordt met de helden: wie is hun held? Twee mooie voorbeelden: Vanuit de UK: ‘Ben Ainsly, because he’s a tank!’ en een van de zeilsters van de USA spreekt Carrie aan (Carrie Howe, host van deze presentatie namens Magic Marine): ‘ You, because you went to the olympics and still sailing’. Een ding is duidelijk: blijf vooral veel lol hebben in de boot, stel je doelen en ook al is het af en toe lastig te combineren met de studie, het is wel belangrijk.”


Volledige resultaten: http://www.sportinschrijving.nl/uitslagen/zwuitslag.php?id=ff701787c9758a19.
Meer informatie en foto’s via facebook.com/easterregatta

Last modified: 8 april 2012
Sluiten