Actueel, Nieuws

Stichting VaarKracht vaart met kankerpatiënten

08:26

Met het overhandigen van knapzakken aan de gasten opent de Huizer wethouder Marlous Verbeek zaterdag 18 april officieel het derde seizoen van VaarKracht. Acht schepen met evenveel gezinnen aan boord, varen die middag uit. Onder hen zijn kankerpatiënten en hun dierbaren. De feestelijke seizoenstart begint om 13.00 uur aan de kade bij restaurant de Haven van Huizen aan de Havenstraat in Huizen.

Stichting VaarKrachtVaarKracht verzorgt met hulp van schippers, vrijwilligers en sponsoren kosteloze vaartochten voor kankerpatiënten en hun dierbaren. Aan boord van een zeil- of motorjacht zijn zij op het water uit de medische molen en kunnen zij een paar uur vergeten dat ze kankerpatiënt zijn.

“De reacties van gasten zijn telkens hartverwarmend en tonen aan hoe enorm belangrijk ontspannende momenten als deze zijn in het leven van kankerpatiënten. Gasten komen letterlijk weer op adem, genietend van zon, water en wind terwijl zij ondertussen verwend worden met lekkere hapjes en drankjes”, aldus VaarKracht.

VaarKracht

VaarKracht mag inmiddels rekenen op de inzet van meer dan 130 schippers en enthousiaste haventeams in verschillende delen van het land. Naast individuele vaartochten organiseert VaarKracht ook regelmatig groepsvaartochten. Ook dit seizoen staat er weer een aantal op de agenda. Een van de hoogtepunten is een tocht met Eendracht op één september vanuit Rotterdam.

In dit derde vaarseizoen wil VaarKracht nog meer gasten mee uit varen nemen en de eigen organisatie verder professionaliseren. Een stap in dat proces is de benoeming van ambassadeur van VaarKracht Frank van den Wall Bake, die een grote staat van dienst in de sportsponsoring heeft.

Kankerpatiënten die belangstelling hebben voor deelname aan een individuele vaartocht of een groepsvaartocht, kunnen daarover alle informatie vinden op de website www.vaarkracht.nl

 

Foto: Stichting VaarKracht

 

Last modified: 16 april 2015
Sluiten