Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Spannende finaledag Regenboog Evenement

08:31

IMG_2059IMG_2154

Het team van Leiderdorp heeft op de Vinkeveense plassen tijdens de voorlaatste zeildag van het Nationaal Regenboog Evenement de oranje wimpel terug gepakt.

Als klassementsleiders begint Leiderdorp zondag op Nieuwkoop aan de finaledag. De strijd is nog niet beslist. Zuid-Holland staat slechts op 5 punten achterstand. Aalsmeer op 13 punten.
De dag van de finale in Nieuwkoop (Dorpsstraat 116, bij Tijsterman) is zondermeer de moeite waard met zoveel activiteiten, bijna teveel om op te noemen. Toch een kleine poging: er is een complete braderie met diverse activiteiten in de dorpsstraat én op de locatie Tijsterman. Er kan gratis gezeild worden in een optimist met de begeleiding van ‘Be A Team’. Bezoekers kunnen elektrisch fietsen bij fietshandelaar Borst. Ze kunnen zelfs een ritje maken in een elektrische BMW miniCooper. Ook is er een demonstratie van de BMW Active E aan het begin van de Dorpstraat. Verder worden er oude ambachten uitgeoefend, en is er een poffertjeskraam een palingrokerij. Zonder muziek gaat dit allemaal niet, dat onderdeel is dus ook geregeld in Nieuwkoop.

Duurzame vaartuigen
Op het water is in de gemeente Nieuwkoop vanaf 12.00 uur een ‘Parade of Sail’ met duurzame vaartuigen zoals het Zonneveer en een solarboot. Iedereen met een duurzame boot, waterfiets of kano wordt actief uitgenodigd om mee te doen.

Prijsuitreiking

Aan het eind van de dag is het Zuid-Hollands Commissaris van de Koning, Jan Franssen, die de eindprijzen uitreikt. Zo zal Franssen de Zilveren Regenboog aan het winnende team overhandigen.

NRE gemist? Zie de video’s op Zeilen TV

Fotografie Eric van Staten

Last modified: 7 juli 2013
Sluiten