Actueel, Nieuws

Solozeiler Bourgnon zoekt nieuwe sponsors

12:27

Bourgnon navigeert zonder gpsDe Zwitserse zeiler Yvan Bourgnon, die solo op een sportcatamaran rond de wereld zeilt, is op zoek naar nieuwe sponsors. Bourgnon, die de reis in de eerste instantie met een compagnon zou doen, zeilt sinds de Canarische Eilanden alleen. De Zwitser volbrengt de reis zonder gps aan boord. Hij navigeert met behulp van sextant en kompas.

Volgboot

Om foto’s en video’s van zijn reis de wereld in te kunnen sturen, vaart er een volgboot mee. Een X-562 met twee schippers, een cameraman en een fotograaf aan boord, volgt Bourgnon, maar mag hem niet helpen. De boot dient slechts als mediaplatform. Met de huidige financiële middelen kan Bourgnon zelf de reis volbrengen. Voor de volgboot is maar budget tot Frans Polynesië. Bourgnon is op zoek naar sponsors die tussen de 5000 en 50.000 euro willen bijdragen. Uiteraard in ruil voor vernoeming op zeil en romp van de catamaran. Ook de naam van de reis staat er beschikking. Tot nu toe noemt Bourgnon het gewoon le Défi – de Uitdaging.

Yvan Bourgnon op zijn catamaranPositie

Op het moment van schrijven is hij op de op weg van de Galapagos-Eilanden naar de Marquesos, midden op de Grote Oceaan. Bourgnon vertrok op 23 februari vanuit Panama naar de Galapagos-Eilanden, waar hij begin maart arriveerde. Hij is te volgen via de tracker op zijn website.

 

 

 

Video reis Panama-Galapagos

Last modified: 14 maart 2014
Sluiten