Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Sneek kampioen SKS

20:12

Op donderdag was het wederom wachten op de wind tijdens het SKS in Lemmer. De voorgaande week werden twee wedstrijden afgelast door te weinig wind. Gelukkig was er nu meer wind en konden de skûtsjes aan het eind van de middag alsnog van start. Sneek pakte vandaag de laatste nodige punten om de kampioenstitel op naam te zetten. De dagwinst gaat naar Heerenveen.

De wedstrijd

SKS Lemmer 2013De eerste start moest opnieuw vanwege een algehele valse start. Op het moment van de tweede startprocedure lag Bolsward aan de grond en probeerde zo snel mogelijk los te komen. Net op tijd verscheen het skûtsje aan de startlijn.

Heerenveen en Huizum weten meteen goed hoogte te pakken en liggen al snel aan kop. Bolsward begaat een fout in een bakboord stuurboordsituatie en verliet vlak na de start het wedstrijdveld. In het kruisrak weet Huizum niet vooraan te blijven en draait als tiende om de bovenboei heen. Heerenveen vaart gestaag door en rond als eerste de bovenboei. Het Heerenveense skûtsje weet vanaf daar de voorsprong alleen maar groter te maken op de andere skûtsjes. Anders dan voorgaande dagen strijden Sneek en Joure achterin het veld als hekkensluiters. Uiteindelijk weet Joure net een plaats voor Sneek te eindigen, die als achtste over de finishlijn vaart.

Sneek

Schipper Douwe Jzn. Visser: ‘Het leek er helemaal niet op. Er stond een aparte wind en er gebeurde van alles. Het ging vandaag heel moeilijk voor ons.’ Ondanks het tegenvallende dagresultaat kunnen de Snekers als SKS kampioen naar de slotwedstrijd in Sneek.

Wedstrijduitslag

 

Schipper Plaats Pt. Extra Pt.
1 Pieter Sietseszn. Brouwer Heerenveen 0.9 0
2 Douwe Azn Visser Grou 2 0
3 Gerhard Pietersma Earnewâld 3 0
4 Albert Visser Jzn. Drachten 4 0
5 Berend Mink Drachten 5 0
6 Teake Klaas van der Meulen Woudsend 6 0
7 Dirk Jan Reijenga Joure 7 0
8 Douwe Visser Jzn. Sneek 8 0
9 Siete Ezn. Meeter Leeuwarden 9 0
10 Johannes Meeter Lemmer 10 0
11 Jaap Zwaga Langweer 11 0
12 Auke de Groot Stavoren 12 0
13 Lodewijk Hzn Meeter Huizum 13 0
14 Pieter Eldertszn. Meeter Bolsward 14 0

 

Fotografie: Martin de Jong

Last modified: 1 augustus 2013
Sluiten