Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Slotdag Batavia Stad NK Match Racing en Nations Cup (video)

08:00

Na een lang weekend spectaculaire zeilwedstrijden zitten het Batavia Stad NK Match Racing en de Nations Cup er weer op. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd weekend.

NKMR 2013

Nederlands Kampioen Match Racing  
Jurjen Feitsma is afgelopen weekend Nederlands Kampioen Match Racing 2013 geworden. Tijdens de tweede editie van het Batavia Stad NK Match Racing slaagde Feitsma er met zijn team in om in de finale met 1-0 van Jelle Roos te winnen. Het winnende team bestond naast Jurjen Feitsma uit Gilbert Figaroa, Matthieu Moerman, Thomas Allart en Joost de Graaff.

Winnaar Nations Cup  
Bij de Nations Cup heeft het Zweedse team van Viktor Ogeman de overwinning op hun naam geschreven. In een team met Patrik Sturesson en Herman Andersson won de Zweed met 2-0 van het Finse team van Staffan Lindberg. Met zijn zege heeft Ogeman zich geplaatst voor de Nations Cup Grand Final in Kopenhagen in augustus.

De laatste wedstrijddag  
De laatste dag was weer zonovergoten, maar er stond minder wind dan de voorgaande dag. De voorspelling was tien knopen wind, dat later zou afnemen naar vijf knopen. Tijdens de tweede wedstrijd van de finale liet de wind het afweten. Doordat de wind helemaal was weggevallen bestond de finale van het NK Match Racing slechts uit één wedstrijd. In de Nations Cup konden de zeilers nog net twee wedstrijden uitvaren.

“Ongeacht de zwakke wind was het wedstrijdniveau van de teams vandaag hoog. Vaak finishten boten binnen drie bootlengtes van elkaar. Er werd vijf keer overstag gegaan en vaak gegijpt. Dat geeft aan dat teams in staat waren om dat te durven en kunnen doen, terwijl het risico dat het fout zou gaan vrij groot is”, aldus Roy Heiner, die dit weekend de rol van Race Director had.


Einduitslag van het Batavia Stad NK Match Racing 2013  

1. Jurjen Feitsma
NKMR 2013 2. Jelle Roos
3. Frans Hin
4. Nicholas Heiner
5. Dirk-Jan Korpershoek
6. Fettje Osinga
7. Klaus Bech

Eindklassement regional finals van de ISAF Nations Cup voor Noord Europa
1. Viktor Ogeman (SWE)
2. Staffan Lindberg (FIN)
3. Joachim Aschenbrenner (DEN)
4. Mati Sepp (EST)
5. Jurjen Feitsma (NED)
6. Felix Oehme (GER)
7. Martin Mehus (NOR)

Prijsuitreiking 
Aan het eind van de middag reikte Leen Verbeek, Commissaris van de Koning van de provincie Flevoland, de prijzen uit voor de Nations Cup. Wethouder Jop Fackeldey van de gemeente Lelystad overhandigde de glazen bokaal aan de winnaars van het NK Match Racing.

 

Last modified: 8 mei 2013
Sluiten