Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Slechte dag Dorian van Rijsselberge op WK surfen

22:06

Dorian

Dorian van Rijsselberge heeft zijn leidende positie tijdens het wereldkampioenschap surfen in de olympische RS:X klasse moeten prijsgeven. De Texelaars sprak zelf spottend van een zwarte bladzijde nadat hij ronduit teleurstellend had gepresteerd.

“Ik heb niet goed opgelet op het water. Ik had niet goed zicht op de wind. Het was een lastig windje voor mij. En super warm ook nog. Je moest de longen uit je lijf pompen om vooruit te komen. Langzaam varen is niet mijn sterkste punt. Het is lang geleden, zeker twee jaar, dat ik het veld van achteren heb bekeken. De eerste race lag ik derde van achteren bij de eerste bovenboei. Ik besloot dat dit maar mijn aftrekrace moest worden, om de volgende wedstrijd wel te kunnen knallen. Maar dat gebeurde ook niet. Ik finishte ergens in het midden van de vloot. Het is super dramatisch zeilen met je ogen dicht. Het slechte presteren is een combinatie van allerlei factoren, maar het ligt vooral aan mezelf. IK heb gewoon slecht gevaren. Het is wel fijn om weer even wakker geschud te worden.”

Dorian wilde dinsdagmiddag niet denken aan het verspelen van de titel. “Daar steek ik liever geen energie in. Morgen gaan we gewoon proberen om weer te knallen. Woensdag 6 maart volgt de afsluitende medalrace met de beste tien van het klassement. Van Rijsselberge staat tweede met negen punten achterstand op de klassementsleider. De Griek Kokkalanis  staat derde op zes punten.

Last modified: 6 maart 2013
Sluiten