Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

School aan boord

16:18

School at Sea Varen afwisselen met het maken van huiswerk. Iets meer dan 60 vwo 4 leerlingen volgden hun reguliere schoolprogramma voor een halfjaar aan boord van een schip. Eind oktober vertrokken de Regina Maris en de Wylde Swan vanuit IJmuiden naar de Atlantische Oceaan. Bestemmingen van deze educatieve reis waren onder andere Suriname, Panama en Cuba.

Zelfstandigheid
Zes maanden weg van huis is niet niks voor velen en zeker niet voor de meeste jongeren. Een onderdeel van het leerprogramma is zelfstandigheid. Naast dat de leerlingen een halfjaar zonder ouders en vrienden op zee zijn, zorgen de taken aan boord voor meer zelfstandigheid van de pupillen. De leerlingen rouleren tussen de functies als kapitein, stuurman en matroos. Hierdoor leren zij het belang van samenwerken en delegeren.

Persoonlijke groei
De jongeren krijgen les van gediplomeerde docenten uit het onderwijs. Naast het leren van Franse woordjes en wiskundige formules, wordt er gewerkt aan persoonlijke ontwikkeling door middel van zeilen. De opdrachten aan boord maakt ze sterker, slimmer en zelfstandiger. Het doel van School at Sea is dan ook om de potentiële leiders van morgen te leren om creatief te zijn en met verantwoordelijkheidsgevoel te handelen.

School at Sea vaart mee met de Koningsvaart
Stichting Sail Amsterdam organiseert op 30 april de Koningsvaart. School at Sea is trots dat zij gevraagd zijn om mee te varen. Toekomstige sponsors en oud-leerlingen zijn uitgenodigd en zullen deze dag meevaren.

Last modified: 21 april 2013
Sluiten