Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Boot vermiste Nederlandse zeiler teruggevonden

19:40


Pokerface
De boot van de vermiste solozeiler Sietse Hagen is maandag gevonden op de Atantische Oceaan. Dat meldt de politie dinsdag. Van de zeiler ontbreekt ieder spoor. De 70-jarige Hagen vertrok 15 januari met zijn Gib’Sea Flush Poker 27 Pokerface vanuit zijn woonplaats op Tenerife naar Barbados. Sinds zijn vertrek is niets meer van hem vernomen.

Dobberen

Een Nederlands zeeschip dat onderweg was van Savannah (Verenigde Staten) naar Agadir (Marokko) trof het het zeiljacht maandag aan op ruim duizend mijl van de Marokkaanse kust. De bemanning van het zeeschip probeerde contact te krijgen met het dobberende jacht, maar er kwam geen reactie. Toen men vervolgens aan boord ging, bleek niemand aanwezig op de boot. Wel zijn de documenten van Hagen gevonden.

Gehavend

Het schip was volgens de kapitein zwaar gehavend. Het lukte niet om Pokerface op sleeptouw te nemen. Nadat alle documenten en waardevolle spullen van boord waren, heeft de kapitein het schip uit veiligheid voor de scheepvaart laten zinken.

Zoekactie

Eind maart werd door bezoekers van Zeilersforum.nl  – waar Hagen actief was – in samenspraak met de familie via diverse media een zoekactie gestart. Op 6 april werd hij officieel als vermist opgegeven door zijn familie.

 

Last modified: 8 april 2014
Sluiten