Nieuws

Sailwise Cup brengt 14.000 euro op

19:41

_MG_6206Vandaag werd vanuit Monnickendam voor de 7e keer de Sailwisecup gevaren met dertien deelnemende bedrijventeams. De boten werden beschikbaar gesteld door Jan en Trees Zetzema van Jachthaven Waterland, die tevens de organisatie van het evenement al acht jaar op zich nemen. Doel van de regatta: geld inzamelen voor Stichting Sailwise, de grootste partij in Nederland die zich inzet voor het toegankelijk maken van zeilen voor mensen met een fysieke of geestelijke beperking.

14.000 euro

Het wedstrijdveld zeilde in totaal drie wedstrijden, waarvan twee korte up- en downwind banen en een lange baan over de het Markermeer. De redactie van Zeilen deed mee met een Dehler 29 en eindigde als derde. Het winnende team was Turnaround Advocaten met aan boord Sailwise-ambassadeur Lobke Berkhout. ” Het is fantastisch om mee te mogen doen en dit leuke dagje zo betekenisvol te maken voor Sailwise.” In totaal werd er 14.000 euro opgehaald door de deelnemende teams.

Iedereen moet kunnen zeilen

Menne Scherpenzeel, directeur van Sailwise bedankte de deelnemers na afloop. “Dit enorme bedrag zal precies daarheen gaan waar het hoort. Wij onderhouden een vloot van zeilboten, van een grote klipper Lutgerdina tot open zeilboten. Op de Loosdrechtse plassen hebben wij het Robinson Crusoe-eiland waar we revalidanten in contact brengen met zeilen. Ons motto is ‘wat normaal is kan normaal, maar wat speciaal moet, moet speciaal.’ Dat is precies wat wij doen. Iedereen die wil zeilen, moet wat ons betreft namelijk kunnen zeilen.”

Uitslagen

1. Turnaround Advocaten
2. Middelbeek AutoRent
3. Redactie Zeilen
4. Automobielbedrijf HJ Lange
5. Kees Wiersema Consulting
6. Ingenieursbedrijf Mol
7. ITsec Security Services
8. ST Innovatie, Gutter, Wagenaar
9. C&M Labour
10. Multi Metaal
11. MB Accountants
12. BDO
13. ITsec Security Services

 

Deze videoproductie is tot stand gekomen in samenwerking met woutermedia.nl

Tags: Last modified: 30 maart 2021
Sluiten