Nieuws

Sail: eerste dag en programma vandaag

De eerste dag van SAIL 2010 is succesvol verlopen. Het publiek trok er massaal op uit om vanaf de oevers van het Noordzeekanaal, vanaf de kades in Amsterdam en vanaf het water de SAIL-IN Parade te aanschouwen.

10:46

In totaal kwamen 300.000 bezoekers op het evenement af. Mede dankzij het mooie weer, was de sfeer op en rond het water zeer gemoedelijk.
 
Cultureel programma
Het publiek genoot gisteren niet alleen in volle teugen van de prachtige schepen, maar ook van de vele optredens die gisteren meteen op het programma stonden. Er was veel belangstelling voor het concert van de Postcode Loterij op het hoofdpodium van Kop Java met onder andere een optreden van Jeroen van der Boom. Het programma in Amsterdam-Noord trok duizenden jongeren. De dag werd afgesloten met een adembenemend vuurwerk boven het IJ.
 
Crew Parade en Pieremachocheltocht
Vandaag staan er weer veel activiteiten op het programma. Enkele hoogtepunten zijn de Pieremachocheltocht door de stad die om 13.00 uur van start gaat. Voor de ludieke optocht zijn 45 vaartuigen aangemeld. De traditionele Crew Parade waaraan zo’n 1.000 bemanningsleden van de Tall Ships mee zullen doen, trekt vanaf 15.00 uur vanaf de Kattenburgerstraat naar de Nieuwmarkt. Daar zal burgemeester Eberhard van der Laan vervolgens de prijzen uitreiken aan de winnaars van de North Sea Tall Ships Regatta, die voorafgaand aan SAIL plaatsvond. Lisa Lois is één van de artiesten die vandaag het XXXS-Jongerenpodium  zal betreden. Uitgebreide informatie over het programma is te vinden op www.sail.nl.

Last modified: 20 augustus 2010
Sluiten