Nieuws

Na zes jaar weer een Sail Kampen met Pasen

Bewonder ruim vijftig verschillende historische schepen

15:08

Sail Kampen 2024
© Sail Kampen

In het paasweekend, van vrijdag 29 maart tot en met maandag 1 april, vindt Sail Kampen 2024 plaats. Voor een schappelijke entreeprijs heb je het hele weekend toegang tot het terrein en kun je aan boord stappen van vele historische zeilschepen – op sommige zelfs een stukje meevaren – struinen over de markt met oude ambachten en luisteren naar live muziek. Ook voor kinderen is er een bomvol programma.

Schepen

Sail Kampen 2024 wordt groter dan alle voorgaande edities, aldus de organisatie. De laatste, zesde editie vond plaats in 2018 en trok 250.000 bezoekers – een recordaantal. In totaal komen er dit jaar zo’n vijftig schepen uit het binnen- en buitenland naar Sail Kampen. Van een historische driemaster en een ijsbreker uit 1900 tot VOC-museumschip Halve Maen en de enige Kogge van Nederland: de vloot is zeer divers. Een overzicht van alle schepen die aanwezig zullen zijn vind je op de website van de organisatie. Van zaterdag tot en met maandag tussen 11.00 en 18.00 uur kun je (na het betalen van €7,50 entree voor het gehele weekend) verder kosteloos aan boord stappen en soms zelfs meevaren op verschillende traditionele schepen.

Programma

Sail Kampen begint op vrijdagavond om 17.30 uur met de vlootschouw, wanneer alle schepen Kampen binnen komen varen. Daarna is er vanaf 20.00 uur de hele verdere avond live muziek op het podium aan de IJssel. Op zaterdag, zondag en maandag is het terrein vanaf 10.00 uur de hele dag geopend. Zaterdagavond is er tot middernacht muziek op het hoofdpodium en op de Nieuwe Markt.

Verder vind je op het festivalterrein het hele weekend verschillende straattheaters, podiums met muziek en een markt met oude ambachten. Smeden, touwslaan, mandenvlechten of pottenbakken; de markt geeft een levendig inkijkje in de geschiedenis van de Hanzestad. In de Bovenkerk is bovendien op zaterdagmiddag een uitgebreid programma voor kinderen en gezinnen, met activiteiten als een wedstrijd boten maken van Lego, vaartuigen maken van muntjes en workshops schilderen.

Voor slechts €7,50 per persoon heb jij alle dagen toegang tot Sail Kampen, de schepen en alle activiteiten. Kinderen tot en met 12 jaar mogen gratis naar binnen. Tickets zijn te koop aan de deur, er is geen online kaartverkoop. Meer informatie vind je op de website van de organisatie.

Tags: Last modified: 27 februari 2024
Sluiten