Actueel, Nieuws

RS:X van start in Oman

10:01

De windsurfers van de Delta Lloyd Kernploeg zijn redelijk goed begonnen aan het WK windsurfen in Oman. Kiran Badloe, Dorian van Rijsselberghe en Lilian de Geus trapten af met elk drie races in de olympische RS:X-klasse. Badloe staat 11e en Van Rijsselberghe 12e in een veld van 82 deelnemers. Lilian de Geus bezet een zesde plaats van de 59 deelnemers bij de vrouwen.

Medalrace zaterdag

RSX Worlds OmanZowel bij de RS:X-mannen als bij de RS:X-vrouwen wordt er gestart in twee willekeurig gekozen groepen vanwege het grote aantal deelnemers. De medalrace wordt zaterdag 24 oktober gevaren.

Dorian van Rijsselberghe gaf de volgende toelichting: “De kop is eraf. Het ging redelijk. Je met er bovenop zitten. Zeven tot tien knopen wind. Heel hard werken en pompen en geen fouten maken. Scherp zijn. Er kan veel gebeuren met grote winddraaiingen; ik keek een beetje teveel naar het grote plaatje in de races en vergat de winst te pakken waar het kon.”

Van Rijsselberghe en de Geus zijn beiden al zeker van deelnamen aan de Olympische Spelen van Rio 2016. In voorbereiding op de Spelen zet Van Rijsselberghe wel een tandje bij. Kiran Badloe is de trainingspartner van Van Rijsselberghe op weg naar Rio.

Bekijk hier het tussenklassement van de mannen en hier het tussenklassement van de vrouwen.

 

Foto: Jesus Renedo/Oman Sail

Last modified: 21 oktober 2015
Sluiten