Nieuws, Zeilen nieuws

RS:X Europeans finale dooft uit als nachtkaars

09:29

Geen mooie finale voor de Nederlandse deelnemers aan het EK RS:X op Madeira. De geplande Medalraces van donderdag 1 maart zijn uiteindelijk afgelast door gebrek aan wind.Na een lichte terugval halverwege het evenement heeft Lilian de Geus zich knap hersteld in de laatste dagen voor de Medalrace. Ze scoorde in de laatste drie races louter top-10-resultaten, waardoor ze ook daadwerkelijk tot de beste tien surfsters van Europa behoort. Uiteindelijk eindigt ze op een mooie 9e plek, wat vertrouwen geeft voor het komende WK te Cadiz in maart.Debutant Kiran Badloe
Kiran Badloe twittert op de laatste dag eerst dat hij wederom zich in een rustig hoekje kan nestelen om te wachten op wind. Na het uitblijven van wind en afgelasten van de laatste wedstrijden reageert hij toch tevreden. “NED194: #RSXeuropeans zijn voorbij, uiteindelijk 26e geworden. Zeer tevreden voor mijn eerste EK!”
Kiran houdt een goed gevoel over aan zijn eerste optreden bij de senioren en reist half maart ook mee naar het WK te Cadiz. Ultieme doel blijft uiteraard wel het ISAF Jeugd WK te Dublin Bay half juli.

Bron: www.watersportverbond.nl

Last modified: 5 maart 2012
Sluiten