Nieuws

Rotterdam trekt zeilstudenten vanuit het hele land

NSK teamzeilen was een groot succes

17:03

Of er een kratje bier in het vooronder ligt? Nee, maar de studenten die meededen aan het NSK Teamzeilen in Rotterdam lusten er wel eentje na een lange finaledag.

De wedstrijd

De felle middagzon schijnt over de Kralingse Plas in Rotterdam waar van 13 tot 15 mei flink werd gevaren en gefeest. Het Rotterdamse zeilevenement trok studenten aan uit heel het land, zo kwamen de zeilers uit Maastricht, Groningen, Amsterdam, Aalsmeer, Den Haag en Wageningen.

De Goldfleet (ervaren zeilers in J22 boten) is een officieel onderdeel van het Nederlands Studenten Kampioenschap en erkend door het Watersportverbond. Elk team bestaat uit acht studenten en komt vaak vanuit een studentenorganisatie of vereniging, maar volgens de organisatie is ‘iedere zeilende student welkom!’

Lang naar uitgekeken

Tessa de Groot is president van de Rotterdamse Studenten Zeil Vereniging (RSZV) en een van de organisatoren van de wedstrijd: “In de wedstrijdklasse hebben we negen teams van zeven verschillende studentenverenigingen. De voorbereidingen beginnen al in oktober, het is nu mei dus er zit veel tijd in het organiseren van zo’n wedstrijd. Niet alleen het voorbereiden van de wedstrijd zelf, maar ook het aantrekken van de studenten.”

“Het was een gaaf weekend met veel spanning voor alle teams!”

Tessa de Groot (RSZV)

Volgens de Groot waren de wedstrijden de voorgaande jaren niet zo spannend omdat er steeds twee teams waren die ver bovenaan stonden. Dit jaar was dat anders en waren de teams meer aan elkaar gewaagd: “De spanning was dit jaar voor ieder team voelbaar.”

De winnaar

Terwijl het basgeluid van de muziek voelbaar is, verzamelen alle teams zich na een lange dag weer bij het teamhuis van de RSZV. “Het was een mooi evenement”, vertellen de leden van het winnende team – toevallig of niet, het team van de RSZV. “Een typische Kralingse Plaswedstrijd: veel vlagen op de baan waardoor je af en toe lekker hard ging!” De wedstrijd is nog niet voorbij, of de teams zijn alweer bezig met de voorbereidingen van volgend jaar. Hopen dat die net zo zonnig en succesvol is als deze.

Beeld: Sander van der Borch, Jelmer Ploegman

Tags: , Last modified: 17 mei 2022
Sluiten