Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Regionale finales match racing ISAF Nations Cup

14:04

_J0A3215_J0A3159

Team Heiner gaat de regionale finales voor Noord Europa van de ISAF Nations Cup organiseren. Dit evenement wordt gecombineerd met het Batavia Stad NK Match Racing, dat van 3 tot en met 5 mei aanstaande plaats vindt in Lelystad.

De ISAF Nations Cup is het wereldkampioenschap match racing voor landenteams. Match race teams – zowel heren als dames teams – vanuit de hele wereld strijden in zes regionale finales tegen elkaar. De winnaars van elke regionale finale plaatsen zich voor de ISAF Nations Cup Grand Final, die in augustus plaats vindt in Kopenhagen. Tijdens de Grand Final ontmoeten de teams ook de titelverdedigers uit 2012 en een team uit het gastland Denemarken. De serie wordt elke twee jaar gezeild. ISAF Competitions Manager Antonio Gonzalez de la Madrid: “Verspreid over zes continenten is de ISAF Nations Cup een groots internationaal evenement, dat prachtige kansen biedt aan alle landen en zeilers om zichzelf te testen tegen de beste match racers van de wereld”.

ROUND ROBIN

Team Heiner is door de ISAF (International Sailing Federation) uitgekozen om dit jaar de regionale finales voor Noord Europa te organiseren. Tijdens dit evenement nemen teams uit acht landen het tegen elkaar op: Denemarken, Duitsland, Engeland, Finland, Noorwegen, Polen, Zweden en Nederland. Het wedstrijdformat bestaat uit een volledige round robin, gevolgd door een halve en een hele finale. De teams varen op B/Ones, die zijn uitgerust met grootzeil, fok en genaker. Jansma Jacht Almere BV stelt in samenwerking met B/One Class Assocation de boten ter beschikking, waarmee deze nieuwe boot haar plaats verdient op het Nederlandse wedstrijdwater.

SPEKTAKEL

De plaats waar zowel wordt gestreden om het Open Nederlands Kampioenschap als de zogenaamde Europa II kwalificatie in de ISAF Nations Cup is het Markermeer ten westen van de strekdam naast de Houtribsluizen in Lelystad.
Roy Heiner: “Ik heb zelf in 1993 de tweede editie van ISAF Nations Cup gewonnen. We zijn nu tien edities verder en het evenement is alleen maar groter en sterker geworden. Het feit dat wij de regionale finales mogen organiseren is een uitgelezen kans om het match racing in Nederland meer op kaart te zetten. Met drie volle dagen actie op het water en een strekdam die opgetuigd is met faciliteiten en activiteiten voor het publiek, belooft het van 3 tot en met 5 mei een waanzinnig spektakel te worden, wat fantastisch is voor het publiek dat naar Lelystad gaat komen”.

Fotografie Rob Bonte

Last modified: 9 april 2013
Sluiten