Actueel, Nieuws

Regionaal Trainingscentrum Wedstrijdzeilen is geopend

15:49

Lid van de Gedeputeerde Staten van de Provincie Flevoland Jaap Lodders, heeft het Regionaal Trainingscentrum Wedstrijdzeilen officieel geopend in Biddinghuizen. Het trainingscentrum is onderdeel van Zeilschool de Randmeren en heeft als doel meer jeugd uit de regio kennis te laten maken met de wedstrijdzeilsport. De provincie Flevoland heeft zeilen aangemerkt als kernsport.

Zeilen toegankelijker

Het is niet voor ieder kind even makkelijk om na zeilkampen in de zomer actief de zeilsport te blijven beoefenen. Het Regionaal Trainingscentrum biedt een mogelijkheid de kaders Team Merk Meester, WK J24 2013te zetten voor zeiltrainingen: trainers, boten, trainingsmomenten. Bij het Regionaal Trainingscentrum kan jeugd, voor een prijs die concurreert met andere sporten, zeiltrainingen krijgen en wedstrijden varen.

De trainingen worden gegeven door het wedstrijdteam van de zeilschool, Team Merk Meester. Dit team zeilt in de J24 klasse op een internationaal niveau. De ervaringen van het team worden nu overgedragen aan jeugd van 10 – 14 jaar in verschillende sportieve jeugdboten, en aan volwassenen van 15 – 30 jaar in een van de andere J24’s die de zeilschool heeft.

De eerste zeiltrainingen starten in april, 21 februari is er een kick-off bijeenkomst voor zeilers bij Zeilschool de Randmeren. Meer informatie over de trainingen kunt u vinden op www.derandmeren.nl

 

 

Foto: www.derandmeren.nl

Last modified: 18 februari 2015
Sluiten