Nieuws

Reddingbootdag trekt recordaantal bezoekers

Er was ook een pop-up reddingstation bij het Scheepvaartmuseum Amsterdam

16:49

Jaarlijks geeft de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) een uniek kijkje in de keuken tijdens Nationale Reddingbootdag. Dit jaar vond die plaats op zaterdag 25 mei en deze werd weer drukbezocht, door jong tot oud. Bezoekers kregen de mogelijkheid om onder andere te zien welke reddingmaterialen er worden gebruikt, hoe een overlevingspak eruitziet en je kunt meevaren met de reddingboten.

Tijdens de Reddingbootdag maakten een recordaantal van ruim 33.000 bezoekers kennis met het reddingwerk, de vrijwilligers, het materieel en de rijke geschiedenis van de KNRM. De 45 reddingstations openden vandaag door heel Nederland haar deuren. In het kader van 200 jaar KNRM kwam daar een extra reddingstation bij: Het Scheepvaartmuseum Amsterdam. Daar lagen ruim dertig moderne, historische en internationale reddingboten aan een 250 meter lang ponton. Deze locatie bezochten ruim 3200 bezoekers.

© Coen de Jong/KNRM

Terugblik op afgelopen editie

De KNRM laat weten dat ze er nu alweer naar uit kijken om bezoekers volgend jaar te verwelkomen. Maar voorlopig moeten we het nog eventjes doen met de terugblik op afgelopen editie. Bekijk de beelden hieronder en zie zelf hoe geslaagd het evenement was tijdens dit bijzondere jubileumjaar.

Omslagfoto: © Christ Clijsen/KNRM

Tags: Last modified: 27 mei 2024
Sluiten