Nieuws

Recordopbrengst onthuld tijdens Reddersgala van de KNRM

200-jarig jubileum en het hoogste bedrag ooit

11:11

Het jaarlijkse benefietgala van de KNRM is weer geweest. Ruim 600 genodigden waren aanwezig bij het het 17e Reddersgala ‘Schouder aan schouder’ in Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Later werd bekendgemaakt wat de avond heeft opgebracht en dat is een recordopbrengst!

De galagasten konden rekenen op een lekker menu, entertainment en presentator Patrick Lodiers liet ze uitgebreid kennismaken met de KNRM. Aan het einde van de avond maakte Huis ter Duin-directeur Stephan Stokkermans op het podium de opbrengst van de avond bekend aan Frits van Bruggen, voorzitter van de KNRM. Maar liefst €1.364.976! Deze recordopbrengst is natuurlijk een heel mooie opsteker, helemaal nu de reddingsmaatschappij momenteel het 200-jarig jubileum viert.

Warm hart

Het resultaat van de avond is voornamelijk te danken door de tafelverkoop aan uiteenlopende bedrijven en particulieren, die de KNRM een warm hart toedragen. En door een veiling en een loterij werd op de avond zelf de opbrengst nog verder verhoogd. De dag voor het Reddersgala had het salesevent KNRM Captain of Sales, het officieuze voorprogramma van het Reddersgala, al een basis gelegd voor de opbrengst door plusminus €333.000 aan donaties te werven.

De KNRM besteedt het geld aan investeringen die de veiligheid van de ruim 1400 vrijwilligers ten goede komen. De redders van de KNRM, verdeeld over de 45 stations, komen jaarlijks ruim 2.500 keer in actie en hierbij worden ruim 3.500 mensen weer veilig aan land gezet. De KNRM doet dit als zelfstandige, ongesubsidieerde organisatie en is dus geheel afhankelijk van donaties. Dan is een bedrag van ruim €1,3 miljoen natuurlijk meer dan welkom.

Zie ook: Feestelijk jubileumjaar van de KNRM van start

Omslagfoto en foto: © Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij

Tags: Last modified: 7 december 2023
Sluiten