Nieuws

Recordaantal inschrijvingen voor Hiswa te Water

Maximaal aantal boten is bereikt

08:37

Hiswa te Water 2024

Al voor Pasen ontving de Hiswa te Water voor 2024 meer inschrijvingen van exposanten dan ooit. In sommige segmenten is de beurs, die op 28 augustus de deuren zal openen, al uitverkocht voor standhouders. Met ruim 430 aangemelde boten heeft de grootste watersportbeurs van Nederland zelfs haar huidige grens bereikt.

Meer zeilboten

Beursdirecteur Arjen Rahusen zei over de recordhoeveelheid vroege aanmeldingen voor de beurs: “Dit jaar hebben we op veler verzoek een aparte steiger in de havenmond gemaakt waar exposanten – als de omstandigheden dat toelaten – dagelijks na 17 uur met serieuze potentiële kopers kunnen proefvaren. We zijn er trots op dat aan de boulevard de fine fleur van de Nederlandse jachtbouw ligt afgemeerd. Je vindt er naast veel stalen motorjachten uit het hoogste segment ook de mooiste en grootste buitenlandse jachten. Het zeilbotensegment is uitgebreid met aansprekende nieuwe namen en daarnaast zijn alle bekende topmerken uit binnen- en buitenland in de Bataviahaven vertegenwoordigd.”

30.000 bezoekers

In totaal bezochten zo’n 30.000 mensen de afgelopen editie van de Hiswa te Water. Een aanzienlijk groter deel dan eerst waren buitenlandse bezoekers, laat de organisatie weten. “Zij komen vaak gericht naar Lelystad omdat de Nederlandse markt internationaal zeer goed staat aangeschreven. Deze internationale trend zal zich dit jaar ongetwijfeld voortzetten.”

Liefhebber van boten

Ook voor wie niet op zoek is naar een jacht is de beurs de moeite waard, aldus Rahusen: “In Lelystad worden watersportliefhebbers verwend met een ongeëvenaard breed aanbod van het beste dat op de West Europese markt verkrijgbaar is. Ik vergelijk het graag met een bezoek aan het Rijksmuseum. Daar ga je als liefhebber naar toe om mooie objecten te zien en niet om het te kopen. Als je van mooie boten houdt, word je hier blij.”

Hiswa te Water 2024

De 39e editie van de Hiswa te Water vindt van woensdag 28 augustus tot en met zondag 1 september plaats. Kaartjes koop je van tevoren online of aan de deur. Online ben je iets goedkoper uit: €12,50 per volwassene en €5,00 per kind (4 t/m 17 jaar), aan de deur kosten tickets respectievelijk €15,00 en €7,50.

Omslagfoto: © Hiswa te Water

Last modified: 2 april 2024
Sluiten