Actueel, Nieuws, Zeilen nieuws

Razendsnelle noviteit in Düsseldorf

19:47

Het Duitse bedrijf Catlift GmbH & Co presenteert op Boot Düsseldorf een nieuw catamaranconcept naar een ontwerp van Klaus Enzmann.

Foiler F1

ontwerp van Klaus Enzmann

Het Duitse bedrijf Catlift GmbH & Co presenteert op Boot Düsseldorf een nieuw catamaranconcept naar een ontwerp van Klaus Enzmann. De ruim vijf meter lange ‘Foiler F1’ moet recreatieve zeilers in staat stellen met groot gebruikersgemak sneller dan veertig knopen te varen.

Het uit koolstofvezel gebouwde snelheidsmonster is uitgerust met computergestuurde draagvleugels die zich optimaal aanpassen aan de veranderende snelheden. De stuurhut oogt meer als een cockpit en biedt plaats aan twee personen. Na de onthulling op de bootshow zal het prototype in maart uitgebreid worden getest op het Walchenmeer bij München. De ontwerper hoopt dat dit de eerste versie wordt in een serieproductie van extreem snelle catamarans. Ook moet de eerste versie voor voldoende kennis en ervaring gaan zorgen om een grotere catamaran te bouwen die het record van de l’Hydroptere kan breken. (WP)

Foiler F1

Foiler F1 naar ontwerp van Klaus Enzmann

Last modified: 17 januari 2012
Sluiten