Nieuws, Zeilen nieuws

Race of the Classics van start

09:39

De klassieke schepen die deelnemen aan de Race of the Classics zijn in een prachtig schouwspel vertrokken. Vanaf Zr. Ms. Urania van de Koninklijke Nederlandse Marine klonk het startschot, dat werd gegeven door oud-politica Erica Terpstra. De 26e Race of the Classics is onderweg en de schepen zijn reeds aangekomen bij de eerste stopover in Vlissingen.

Start ingeluid door Terpstra

De Race of the Classics is de grootste zeilregatta voor studenten in Europa. 22 teams uit verschillende steden trotseren een week lang de Noordzee op klassieke zeilschepen. Het doel van de race is de oversteek naar Engeland te maken. De finish is op 6 april in Amsterdam.

Om 10.00 uur  sprak niemand minder dan oud-zwemkampioene en -politica Erica Terpstra alle deelnemers toe op de kade om ze een geweldige week toe te wensen. Met een energieke speech wist zij iedereen op te zwepen. Er werd zelfs een wave door haar in gang gezet.

In het begin van de middag gooien de schepen de trossen los en zeilen ze langs de Erasmusbrug de Veerhaven uit. Na de publieksshow vertrekt de vloot naar Vlissingen.

De Race of the Classics is te volgen via track and trace.

Geschiedenis

De ‘Rees’, zoals deelnemers de wedstrijd graag noemen, is 26 jaar geleden bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie, met als doel de onderlinge contacten tussen studenten van verschillende steden en opleidingen te bevorderen. Inmiddels is dit doel verbreed en streeft de organisatie van de Race of the Classics er tevens naar het contact tussen studenten en het bedrijfsleven te stimuleren. Daarnaast spelen plezier en competitie een belangrijke rol bij de wedstrijd. Waar er 26 jaar geleden maar vier klassieke schepen meevoeren, is dit evenement nu uitgegroeid tot Europa’s grootste zeilwedstrijd tussen universiteiten en hogescholen. Dit jaar zetten dertien enthousiaste studenten uit verschillende steden, met affiniteit voor organiseren en zeilen, zich een jaar lang in om een mooi evenement neer te zetten.

 

Last modified: 2 april 2014
Sluiten