Actueel, Nieuws

Race of the Classics verwaaid in Rotterdam

17:28

De 27e editie van de Race of the Classics is uitgesteld door harde wind en hoge golven op de Noordzee. De organisatie besloot vanwege veiligheidsredenen om de studentenrace uit te stellen en te wachten op gunstiger weer.

ROTC 2015, Stijn TetteroIn de Veerhaven te Rotterdam liggen de 23 klassieke schepen met 550 studenten te wachten op het startsein. Ondanks het uitstel is onder de studenten de sfeer nog steeds opperbest. De organisatie baalt, maar zegt blij te zijn dat de deelnemers het slechte nieuws zo goed oppakken. “We zijn hier al sinds augustus mee bezig, maar het weer heb je niet in de hand. We blijven positief en dat werkt ook door op de deelnemers.”

Een aantal ouders van de studenten en genodigden kregen vandaag de kans om op een van de deelnemende schepen naar Maassluis en terug te varen. Hiermee kon op de startdag toch de sfeer van de race door een aantal mensen nog geproefd worden.

Wanneer de start plaats gaat vinden is nog onbekend. Dinsdag en woensdag wordt namelijk ook stormachtig weer verwacht. De organisatie overweegt om deze reden om dit jaar niet naar Engeland te zeilen, maar het rustigere binnenwater op te zoeken. Wat de exacte plannen zijn liet de organisatie nog niet weten. Mocht de wind aanhouden, dan staat er voor morgen eventueel een excursie naar de Rotterdamse havens op de planning.

ROTC, Stijn TetteroDe Rees

De ‘Rees’, zoals deelnemers de wedstrijd graag noemen, is 27 jaar geleden bedacht door twee studenten van de Amsterdamse Academie. Het doel was om de onderlinge contacten tussen studenten van verschillende steden en opleidingen te bevorderen. Inmiddels is dit doel verbreed en streeft de organisatie van de Race of the Classics er ook naar het contact tussen studenten en het bedrijfsleven te stimuleren. Daarnaast spelen plezier en competitie een belangrijke rol bij de wedstrijd. Waar er 27 jaar geleden maar vier klassieke schepen meevoeren, is dit evenement nu uitgegroeid tot Europa’s grootste zeilwedstrijd tussen universiteiten en hogescholen.

 

Last modified: 1 april 2015
Sluiten